Новини

29 серпня – День пам’яті Захисників і Захисниць України

29 серпня – День пам’яті Захисників і Захисниць України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.
29 серпня 2014 року сотні наших захисників у соняшникових полях під Іловайськом поклали свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої країни. 366 українських воїнів полягли там, 429 – зазнали поранень, 158 – зникли безвісти, 300 – опинилися в полоні.
Тому символом Дня пам'яті захисників України стала квітка соняха. Він – не просто символ історичної мужності українських воїнів, це – символ життя України.
29 серпня ми згадуємо не лише тих, хто загинув в Іловайській трагедії, а й десятки тисяч полеглих Захисників і Захисниць України у нинішньому етапі російсько-Української війни, серед яких є випускники ВСП «Технологічний фаховий коледж Національного лісотехнічного університету України»
Кожен ранок українців розпочинається з вдячності тим, завдяки кому настає цей ранок, а також згадки про тих, хто віддав себе й своє життя за рідну Україну – за незалежне сьогодення і переможне мирне майбутнє країни.
Вся освітянська родина хвилиною мовчання вшанувала невмирущу памʼять про загиблих випускників коледжу, які не побачили перемогу, але зробили усе, аби її наблизити.
Пам'ятаємо, якою дорогою ціною платимо за те, щоб залишатися Україною.
Слава та вічна пам'ять полеглим Героям – Захисникам і Захисницям України!

Переглянути відео  https://fb.watch/ug5PDVETWD/

Last modified onЧетвер, 29 серпня 2024 11:39