Новини

Екскурсія у музей ім. Андрея Шептицького

15 березня з метою поглибленого вивчення дисципліни «Історія мистецтва» здобувачі освіти 3 курсу спеціальності 022 «Дизайн» відвідали Національний музеї ім. Андрея Шептицького, де триває масштабний виставковий проєкт «Нація. Мистецтво. Наука», приурочений до 150-річчя від заснування Наукового товариства імені Шевченка.

Студенти мали можливість побачити унікальні твори живопису, скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва, які зазвичай розміщені у надійних фондосховищах та недоступні глядачеві!

Окрім збірки Національного музею, до виставки ввійшли численні твори із приватних та музейних збірок, частина з яких експонується вперше!

У головній галереї музею студенти побачили серію неймовірних портретів, більшість з яких створив один із найбільш знакових українських живописців – Іван Труш. Оглянули низку картин славетних українських живописців К. Устияновича, О. Новаківського, О. Кульчицької, Ф. Красицького та ін.

На власні очі побачили невеликий за розмірами, втім, надзвичайно цінний для української культури твір – мозаїку «Святий Іоанн» Михайла Бойчука (1910).

Ближче познайомилися з творами послідовника М. Бойчука Охріма Кравченка. З фрагментами українського авангарду: вкрай цінними зразками творчості О. Архипенка, А. Петрицького; модерністськими напрацюваннями П. Ковжуна, П. Холодного, Ю. Магалевського, М. Глущенка; живописним доробком яскравих представників львівської школи малярства – Романа та Марґіт Сельських, а також формотворчими пошуками їхнього учня К. Звіринського.

Також студенти були зачаровані експонатами, що репрезентують українське народне прикладне мистецтво: численні керамічні кахлі та тарелі Олекси Бахматюка; дивовижні деревʼяні свічники-трійці з пишною декоративною різьбою; зразки народного іконопису на склі.

Відвідини цього ювілейного художнього проєкту сприяло формуванню компетентностей майбутніх дизайнерів, особливостей здійснювати колористичне вирішення дизайн-об'єкта, застосовувати у проєктно художній діяльності спеціальних технік та технології роботи у відповідних матеріалах. Студенти набралися натхнення і мотивації для власної творчої діяльності.

Більше фото тут https://www.facebook.com/photo/?fbid=973101257690702&set=pcb.973102484357246