Новини

Працівники коледжу мандрували перлиною Тернопілля

З нагоди Дня працівників освіти, спільно з профспілковим комітетом всі бажаючі працівники ВСП «Технологічний фаховий коледж Національного лісотехнічного університету України» мандрували перлиною Тернопілля.

Програма екскурсії була насиченою та пізнавальною. Відвідали Бережани – затишне і живописне місто на Тернопільщині зі захоплюючою історією та цікавою архітектурою. Місто відоме численними пам’ятками сакральної та фортифікаційної архітектури – замок Синявських, замкова каплиця, ратуша, комплекс вірменської церкви св. Григорія, костел св. Апостолів Петра і Павла, церква Пресвятої Трійці, дерев’яна церква святого Миколая, синагога та монастир Бернардинів з костелом святого Миколая.

Незабутнє враження на колектив коледжу склав артпростір «Український космос» створений Заслуженим художником України Олегом Шупляком, де були представлені майже всі види образотворчого мистецтва.

Не менш мальовничою виявилась міська околиця - Райський дендропарк з заміським палацом в італійському стилі, заснований в 1760 році гетьманом Адамом Синявським. У 1816 році парк перейшов у володіння до графа Олександра Потоцького, який переробив його, взявши на основу «Софіївку» в Умані.

У найдавнішому селі Рогатинщини – Чесники відвідали оборонний храм – Вознесенську (за іншими даними – Миколаївську) церкву. Також дегустували олії, домашній хліб та опільське морозиво у родини Росоловських.

Завдяки даному заходу колектив коледжу не лише поглибив свої знання про історію рідного краю, але й зміг насолодитися красою природи та відновити сили. Взаємодія з колегами в такій невимушеній атмосфері сприяла зміцненню колективного духу та професійного розвитку.

Завершився день обговоренням вражень та планів щодо майбутніх заходів, які сприяють не лише освітньому розвитку, але й духовному збагаченню.